Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Στρατιωτική ομελέτα


Υλικά: 1,5 κιλό πατάτες, 10 αυγά, 8 πιπεριές (2 πιπεριές από το κάθε χρώμα), αλάτι, πιπέρι, λάδι και ρίγανη τριμμένη.

Τούτο εδώ το φαγητό, το έφαγα στο στρατό κατά τη θητεία μου στο πεζικό. Όταν υπηρετούσα στη Μυτιλήνη με μετάθεση, βοήθησα το μάγειρα να την φτιάξει και έμαθα τη διαδικασία. Την έφτιαξα σπίτι μου και άρεσε πολύ στην οικογένειά μου. Πάμε λοιπόν να τη δούμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια. Εν συνεχεία, θα χτυπήσουμε τα αυγά με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, και τη ρίγανη και θα ρίξουμε σ’ ένα ταψί ή πυρέξ το μείγμα. Θα ρίξουμε μέσα τις πατάτες και τις πιπεριές κομμένες σε κομματάκια. Ψήνουμε στους 200?C μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα η ομελέτα.
Βγάζουμε από το φούρνο το φαγητό και το σερβίρουμε ζεστό. Μην φοβηθείτε αν ξεφουσκώσει η ομελέτα μετά από λίγη ώρα. Είναι φυσιολογικό αυτό. Αυτή είναι η ομελέτα που φτιάχνουν στο στρατό. Μπορείτε να βάλετε και τριμμένο τυρί στην ομελέτα.
Για 4 άτομα υπολογίστε 2 αυγά το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου